Frequently asked questions

Experimenten

 • Of je fitnessdoelen nu bloedserieus zijn of helemaal niet zo serieus, wij hebben het trainingsplan dat precies bij jou past. Van droog trainen tot spiergroei en van alle records verbreken tot je lekker fit voelen. Ben jij er klaar voor om je prestaties in de gym naar een hoger niveau te tillen? Dan is dit dé app die je downloadt voor serieus resultaat.

 • Wij geloven niet in hypes. Daarom zijn al onze trainingsprogramma’s gebaseerd op wetenschappelijke kennis. Waar we wel in geloven, is gemak. Daarom selecteren wij voor jou de sterkste trainingsschema's aan de hand van je intake. Deze vragen kun je opnieuw beantwoorden via je profiel. Daar klik je rechtsboven op het adjust-icoon (naast het tandwieltje). Let's get serious!

 • Natuurlijk. Klik rechtsboven in je profiel op het adjust-icoon (naast het tandwiel). Op basis van je antwoorden selecteren wij weer de sterkste schema's.

 • Klik op het zoek-icoon in je navigatiebalk. Klik in de expirements tab (automatisch geopend) op het filter-icoon. Kies daar je doelstelling, aantal dagen dat je wilt trainen en eventueel een lichaamsdeel focus.

 • Niveau bepaalt niet je fun level, wel het type trainingsschema. De keuze van je niveau, serious rookie of serious gym lover, bepaalt het de trainingsintensiteit, aantal doelstellingen en trainingsdagen. Je past je niveau aan door in je profiel op het adjust-icoon (naast het tandwieltje) te klikken. Beantwoord de vraag over je niveau met serious gym lover om intensievere schema's te doen of serious rookie, om minder zwaar, maar nog steeds uitdagend, aan de slag te gaan.

 • Ben je serieus of niet? Een trainingsschema wordt iedere week effectiever, letterlijk. Maak daarom eerst je experiment af totdat je een volgende begint. We begrijpen dat je bij het zien van een nieuw schema eigenlijk niet kan wachten. Gelukkig kun je deze opslaan in je favorieten en vind je hem snel terug.

 • Ben jij er klaar voor om je prestaties in de gym naar een hoger niveau te tillen? Dan is dit dé app die je downloadt voor serieus resultaat. Serious Fitness lab richt zich als enige volledig op de gym. Wij zijn de personal trainer in jouw broekzak!

 • Jazeker! Toon je fitheid tijdens andere sportactiviteiten. Train bijvoorbeeld 2 of 3 keer in de gym en op andere dagen doe je een andere sportactiveit.

Active training

 • Hiervoor zijn meerdere oplossingen. Doe, mits je de oefening in je gym kunt doen, de oefening later tijdens de training. Of vervang de oefening. Als je op een oefening klikt, vind je onderaan de instructie serieuze alternatieven.

 • Geen enkele oefening hoort pijn te doen. Als een oefening pijn doet, bezoek dan onze bibliotheek voor de juiste vorm en techniek. Houdt de pijn aan? Maak dan een afspraak met een fysiotherapeut. Neem je gezondheid serieus en verhoog nooit de gewichten voordat je de techniek onder de knie hebt.

 • De eerste oefening van je training is de meest effectieve, maar nooit het wachten waard. Is een machine bezet of apparatuur in gebruik? Pak de oefening later in je training op of kies een alternatief voor dezelfde spiergroep. Zo optimaliseer je serieus je trainingstijd.

 • Jazeker, word steeds serieuzer door langzaam je gewichten te verzwaren. Klik op ‘weight’ om per set de gewichten in te vullen. Je doet dit handmatig door op het gewicht te klikken of via de + en – buttons. Als je deze ingedrukt houdt gaat het getal sneller omhoog of omlaag. Oefeningen met je eigen lichaamsgewicht, op tijd, meters of calorieën laat je gewoon leeg.

 • Natuurlijk, het is jouw trainingsschema. Let wel op dat je techniek in orde blijft als je korter rust. Meer rust, vooral voor sets voor kracht en spiergroei, maakt een schema zelfs iets effectiever.

Account & abonnement

 • Maak je geen zorgen. Klik tijdens het inloggen op reset password. Vul daar het e-mailadres van je account in, controleer deze goed en klik op verzenden. Binnen enkele ogenblikken heb je de instructies voor een nieuw wachtwoord in je mailbox. Controleer ook je spambox.

 • Even dubbelcheck: heb je jouw mailadres correct geschreven? Zo ja, controleer of de mail in je spambox is gekomen. Nog geen mail? Stuur dan een mail naar hello@seriousfitnesslab.com en wij kijken met je mee. Het komt altijd in orde.

 • We vinden het serieus jammer dat je gaat.

  Hoe je jouw abonnement opzegt, ligt eraan hoe je jezelf hebt aangemeld.

  Abonnement via de Apple App Store:

  Op je iOS toestel ga je naar instellingen en klik je op je Apple ID, bovenaan het scherm.

  Vanaf daar klik je op abonnementen > Serious Fitness Lab > annuleer abonnement

  Voor meer details over hoe je abonnementen kunt annuleren klik je hier.

  Abonnement via de Google Play Store:

  Op je Android toestel open je de Google Play Store. Controleer of je bent ingelogd met je juiste Google account.

  Daarna klik je op menu > abonnementen > Serious Fitness Lab > abonnement opzeggen.

  Voor meer details over hoe je abonnementen kunt annuleren klik je hier.

  Ter info, na annulering heb je geen toegang meer tot de content meer vanaf het moment dat je abonnement afloopt.

 • Je kunt je abonnement op ieder moment opzeggen, tot 1 minuut voordat deze voor de volgende periode wordt verlengd. Zonder zorgen. Zonder moeite. Die belofte nemen we heel serieus. Opzeggen doe je eenvoudig via je persoonlijke account in de Apple App Store of Google Play Store. Ieder abonnement verlengt automatisch met de duur van je gekozen abonnement. Een maand abonnement verlengt automatisch met een maand bijvoorbeeld. Totdat jij opzegt.

 • Je kunt onze app éénmalig 7 dagen kosteloos testen. De app herkent automatisch of je hier recht op hebt. Kortom, je hoeft er niets voor te doen.

 • Natuurlijk, die 7 dagen testen zijn er niet voor niets. Je kunt op elk moment opzeggen. Zonder zorgen. Zonder moeite. Die belofte nemen we heel serieus. Je meld jezelf eenvoudig af via je account op de Apple App Store of Google Play Store. Je proefabonnement stopt daarna automatisch.

 • Het abonnement heb je afgesloten via Apple App Store of Google Play Story. Voor een kopie van je betaalbewijs moet je contact met hen opnemen.

Algemene vragen

 • Jazeker, niets is zo lekker als serieus trainen op je eigen muziek. Speciaal daarvoor hebben wij instructievideo's zonder geluid, zodat jij gefocust kunt blijven op je training.

 • Je bent nooit te oud om te gaan bewegen. Omdat wij serieus over fitness zijn, hanteren we een strikte leeftijdsgrens van 16 jaar. Ben je nog geen 16? Kom over een tijdje terug en we helpen je om je gym prestaties naar een hoger level te tillen. We are serious!

 • Het gebruik van onze App is voor eigen risico. Personen met reeds bestaande medische aandoeningen, met een slechte gezondheid, met blessures, die zwanger zijn of met zorgen over het starten van een nieuw fitnessprogramma dienen een geschikte zorgverlener te raadplegen voordat ze met een van de programma's beginnen.

 • 1 minuut nadat je jezelf hebt ingeschreven. We stellen je een aantal korte vragen, zodat je direct met een sterk schema aan de slag kunt.

 • Serieus veilig. Wij nemen jouw persoonlijke informatie zeer serieus en vragen niets wat niet bijdraagt aan een betere ervaring.

  Je data is zo goed mogelijk beschermd en onderdeel van onze Privacy Policy.

Intake vragen

 • Nee, wij zijn zeer serieus over fitness en vinden dat je minimaal 16 jaar moet zijn om met onze programma's aan de slag te gaan. Als je eenmaal 16 of ouder bent, dan helpen we je graag om je prestaties in de gym naar een hoger niveau te tillen.

 • Natuurlijk. Klik rechtsboven in je profiel op het adjust-icoon (naast het tandwiel). Op basis van je antwoorden selecteren wij weer de sterkste schema's.

 • Een rookie is iemand die geen of nauwelijks ervaring heeft met fitness. Als je (al een tijdje) niet of pas 1 jaar serieus aan fitness doet, kies dan voor rookie. Train je al langer dan een jaar serieus, dan kies je het beste voor gym lover. Deze schema's hebben een hoger volume en intensiteit.

 • In feite zo veel als je wilt. Echter, we adviseren om niet meteen met 5 of 6 dagen te beginnen. Serious rookies kunnen om die reden niet meer dan 4 dagen per week trainen. Je lichaam went geleidelijk aan je trainingsvolume. Verhoog het aantal trainingsdagen daarom niet te snel. Train slim en blijf gezond.

 • We hebben trainingsschema's voor nagenoeg iedere doelstelling in de gym. Deze schema's zijn bovendien ingedeeld van beginners tot gevorderden. Je kunt trainen voor een afgetrainder lichaam met minder vet, of juist voor meer spiergroei en kracht. We hebben schema's om je fitter en energieker te voelen en experimenten om al je records te verbreken. Als laatste hebben we trainingsschema's om tijdens de zwangerschap te doen. Kortom, wij zijn serieus over fitness en dé personal trainer in je broekzak.

 • Wil je jouw spieren beter zien en geleidelijk vet verliezen? Kies dan voor get toned (voor serious rookies) of get lean (voor serious gym lovers). Deze schema's zijn speciaal opgesteld om je spiermassa te stimuleren én serieus calorieën te verbranden.

 • Wil je grotere spieren? Kies dan voor het build muscle (voor serious rookies) of grow big (serious gym lovers). Op basis van wetenschap de effectiefste schema's om je spiermassa te stimuleren tot groei.

 • Wil je allround fit worden en jezelf sterker, fitter en mobieler voelen? Kies dan voor feel energised (serious rookies) of feel fit (serious gym lovers). Met deze schema's werk je aan alle facetten om zo fit mogelijk te worden.

 • De naam zegt het al. Wil je serieus sterker worden? Kies dan voor de be strong experimenten. Je kunt bovendien kiezen of je extra nadurk wilt leggen op je boven- of onderlijf. Of heel het lichaam natuurlijk.

 • Dit is next level werken aan een sterker, gespierder en superfit lichaam. Serieuze workouts voor je spieruithoudingsvermogen gecombineerd met kracht, mobiliteit en weightlift oefeningen.

 • Ben je zwanger en heb je met een medische specialist afgestemd dat je mag gaan fitnessen? Kies dan voor fit mom (serious rookies) of be the fittest mom (serious gym lovers). Iedere trimester houden we rekening met de veranderingen in je lichaam om zo'n fit mogelijke moeder te worden.

Scan the code on your phone to download the app in the Apple appstore.

Of gebruik seriousfitnesslab.com/download